Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Topul liceelor care au înregistrat cea mai înaltă medie la BAC

© Sputnik / Мирослав РотарьБакалавр 2016
Бакалавр 2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare (ANCE), anul acesta în 66 de licee rata de promovare este de 100%, adică toți candidații la bacalaureat de la aceste instituții de învățământ liceal au luat note de trecere.

CHIŞINĂU, 1 aug — Sputnik. La bacalaureatul din 2016 au participat în total 21 524 de candidaţi. După desfășurarea sesiunii suplimentare, în perioada 18 — 25 iulie curent, rata de promovare a examenului a crescut cu 7.62% față de sesiunea de bază și a constituit 62,42%.

Media obţinută în acest an de către absolvenţii de licee la examenul de bacalaureat este de 6,7.

Бакалавр 2016 - Sputnik Moldova
Societate
După sesiunea suplimentară, rata de promovabilitate la BAC s-a modificat.

În topul liceelor care au obţinut cea mai înaltă medie la examenul de bacalaureat, dar şi o rată de promovare de 100 de procente, pe primul loc se situează Liceul de Creativitate şi Inventică din capitală „Prometeu-Prim", cu o medie de 8,56.

Urmează Liceul Academiei de ştiinţe a Moldovei, cu o medie de 8,34, Liceul Teoretic „Mircea Eliade", din Chişinău — 8,24, Liceul „Alexandru cel Bun", Bender — 8,05, Liceul „Evrica" din Râbniţa — 8,00, Liceul Academiei de Arte Plastice „Igor Vieru" — 7,82, Liceul Teoretic „Spiru Haret", Chişinău — 7,79, Liceul „Columna", Chişinău — 7,79, Liceul „Lucian Blaga", Tiraspol, cu media de 7,78.

Întreaga listă a liceelor din Moldova, numărul de candidaţi la BAC şi media obţinută o puteţi vedea aici

Fluxul de știri
0