Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ghinion pentru un procuror: a comandat un drum care-l duce direct în puşcărie

© www.facebook.com/mhodorogeaDrum la intrarea în Ghidighici
Drum la intrarea în Ghidighici - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procurorul raionului Taraclia l-a obligat pe directorul unei întreprinderi de stat să construiască, din contul întreprinderii, o porţiune de aproximativ 400 metri de drum pentru a-i asigura uneia din rudele sale accesul la drumul central din localitate.

CHIŞINĂU, 1 aug – Sputnik. Procurorul General interimar, Eduard Harunjen, a dispus luni, 1 august, pornirea urmăririi penale în privinţa procurorului raionului Taraclia, bănuit de comiterea abuzului de serviciu.

„Temei pentru iniţierea procesului penal a servit plângerea directorului unei întreprinderi care reclama acţiunile abuzive ale procurorului raional în vederea obţinerii foloaselor şi bunurilor ce nu i se cuvin”, potrivit unui comunicat al  Procuraturii remis spre difuzare Agenţiei Sputnik.

Potrivit actului de sesizare şi materialelor acumulate s-a stabilit că, făcând abuz de funcţia deţinută, procurorul raionului Taraclia l-a obligat pe directorul unei întreprinderi de stat să construiască, din contul întreprinderii, o porţiune de aproximativ 400 metri de drum în satul Cazaclia, pentru a-i asigura uneia din rudele sale  accesul  la drumul central din localitate.

De asemenea, tot la solicitarea procurorului raional, şeful întreprinderii a fost obligat să-i furnizeze 10 tone de pietriş de granit, materiale de construcţie, precum şi alte bunuri, pentru a fi folosite în scopuri personale.

Adunarea Generală a Procurorilor - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce salarii vor primi din 1 august procurorii

În total, potrivit estimărilor, procurorul raionului Taraclia ar fi prejudiciat respectivul agent economic cu suma totală de circa 75 de mii de lei.

Ulterior, la solicitarea şefului întreprinderii de a-i fi achitate valoarea lucrărilor efectuate şi a materialelor utilizate,  procuratura raională a iniţiat în privinţa ultimului mai multe investigaţii, inclusiv a fost pornită o cauză penală.

La solicitarea Procurorului General interimar, Consiliul Superior al Procurorilor a decis suspendarea provizorie din funcţie a procurorului raionului Taraclia, urmărirea penală pe acest caz fiind în plină desfăşurare la Procuratura Anticorupţie.

Pentru această infracţiune, norma penală prevede amendă în mărime de la 1000 la 2000 de unităţi convenţionale sau închisoare de până la 6 ani.

Fluxul de știri
0