Papa Francis: „Lumea nu are nevoie de tineri care lâncezesc în fața ecranelor"

© AP Photo / Jose Luis MaganaEl papa Francisco expone las "enfermedades" espirituales de la curia romana
El papa Francisco expone las enfermedades espirituales de la curia romana - Sputnik Moldova
Abonare
Într-o cuvântare rostită în Polonia, în fața unei mulțimi imense adunate pentru a celebra Ziua Mondială a Tineretului, Papa Francis a atras atenția tinerilor că menirea lor nu este aceea de a lâncezi pe canapele în fața televizoarelor și a smartphonului. Terorismul, criza refugiaților și situația din Siria au fost alte teme abordate.

BUCUREŞTI, 1 aug — Sputnik. Papa Francis s-a adresat duminică unei mulțimi de aproximativ 2,4 milioane de pelerini adunați la Liturghia săvârșită cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului, festival care a avut loc lângă Cracovia, relatează The Telegraph

Papa i-a avertizat pe tineri că lumea nu are nevoie de niște „pierde-vară", care confundă fericirea cu a sta tolaniți în canapele și a „evada în lumea jocurilor video", ci de tineri curajoși, care luptă pentru a lăsa ceva valoros în urma lor.

„Dragi tineri, nu am venit pe lume ca să «vegetăm». Am venit cu un alt scop: să realizăm lucruri valoroase care să rămână după noi", a spus Papa.

El papa Francisco expone las enfermedades espirituales de la curia romana - Sputnik Moldova
Întâlnire istorică în Cuba între Patriarhului Rusiei şi Papa Francisc

Pontiful a mai subliniat că sentimentul înșelător de siguranță și fericire pe care îl induce lenevirea în fața computerului și a televizorului îi aduce pe tineri întro stare de pasivitate și de indiferență față de suferința care există în lume și îi face incapabili să facă față evenimentelor.

De asemenea, Papa Francisc a îndemnat oamenii să accepte imigranții și refugiații care fug din calea războiului, mesaj pe care premierul polonez Beata Szydlo nu l-a agreat. Szydlo a replicat ulterior că, într-o lume în care terorismul s-a răspândit atât de mult, imigranții amenință securitatea cetățenilor polonezi.

Papa s-a rugat pentru oamenii din Siria, țară devastată de război. Despre situația de acolo i-a vorbit Papei un pelerin din Alep, potrivit New York Times. Acesta a spus că, în ciuda suferinței, oamenii își doresc să ducă acolo o viață normală, însă sunt mereu dominați de teamă, iar lupta pentru supraviețuire este foarte grea. 

Fluxul de știri
0