Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Întâlnire istorică în Cuba între Patriarhului Rusiei şi Papa Francisc

© AP Photo / Jose Luis MaganaEl papa Francisco expone las "enfermedades" espirituales de la curia romana
El papa Francisco expone las enfermedades espirituales de la curia romana - Sputnik Moldova
Abonare
Întâlnirea Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, cu Suveranul Pontif, Papa Francisc, care va avea loc în februarie curent în Cuba este un eveniment de importanţă majoră, iar aşteptările faţă de acesta sunt şi ele foarte mari.

CHIŞINĂU, 5 feb – Sputnik. În februarie curent, în Cuba va avea loc un eveniment istoric. Este vorba despre întâlnirea Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, cu Suveranul Pontif, Papa Francisc.

În jurul întâlnirea celor doi lideri religioşi atât de importanţi se fac deja o serie de prognoze politice, sociale şi economice.

Este evident faptul că evenimentul va avea o puternică tentă interconfesională.

Визит Патриарха Кирилла в Ульяновск. День второй - Sputnik Moldova
Societate
Avocat: educaţia religioasă în RM trebuie să fie opţional/obligatorie

Totodată, mai mulţi experţi subliniază că întâlnirea celor doi prelaţi este importantă şi din punct de vedere geopolitic, dar şi financiar. Aceasta ar putea să lase o amprentă adâncă în relaţiile dintre Rusia şi Europa, dat fiind faptul că cea mai mare parte a business-ului european priveşte, într-o măsură mai mare sau mai mică, spre Vatican.

Potrivit unor experţi, întâlnirea celor doi lideri religioşi ar putea să conducă chiar şi la anularea, sau cel puţin la atenuarea politicii sancţiunilor reciproce ruso-europene.

Un alt aspect subliniat de analişti este faptul că poziţia Bisericii Catolice este puternică şi în alte părţi, decât Europa şi anume în America Latină. Astfel, situaţia din ţările Americii Latine, dar şi problemele creştinilor din Orientul Mijlociu şi lupta contra terorismului, ar putea figura printre subiectele de pe agenda discuţiilor.

Fluxul de știri
0