Germania: 20 de mii de turci au manifestat la Köln în susținerea lui Erdogan

© AFP 2022 / Daniel Reinhardt / dpaThis file photo taken on April 10, 2016 shows Police cordonning protesters during a "Peace March for Turkey" organized by the new German Turkish Committee in Hamburg
This file photo taken on April 10, 2016 shows Police cordonning protesters during a Peace March for Turkey organized by the new German Turkish Committee in Hamburg - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Diaspora turcească din Germania a organizat o amplă manifestație în susținerea lui Erdogan. Autoritățile federale au interzis transmisiunea în direct a mesajelor politicienilor turci, inclusiv ale lui Erdogan.

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. Aproximativ 20 de mii de persoane au participat duminică la o manifestație în susținerea politicii promovate de președintele turc Erdogan în orașul Köln, Germania, transmite Euronews.

Andrzej Duda: Pro-EU Politics Is A Dud - Sputnik Moldova
NEWS ALERT: Turcia suspendă acțiunea Convenției Europene a Drepturilor Omului

Acțiunea a fost prilejuită eșuării tentativei loviturii de stat în noaptea de 15 spre 16 iulie. Reprezentanții diasporei turcești din Germania au fluturat steagurile naționale, au intonat imnul Turciei și au ținut un minut de reculegere pentru cei decedați în urma puciului.

Autoritățile de la Ankara au expediat o notă de protest împotriva deciziei Curții Constituționale Federale din Germania de a interzice organizatorilor să transmită în direct adresările politicienilor turci, inclusiv a președintelui Erdogan.

Oficialitățile germane aveau temeri că astfel de adresări ar putea provoca tensiuni în interiorul diasporei turcești, luând în considerație că oponenții actualului președinte turc afirmă că asupra lor se exercită presiuni, ca urmare a represiunilor de după eșuarea tentativei loviturii de stat.

În același timp, la Köln a avut loc și câteva acțiuni de protest împotriva lui Erdogan, organizate de diverse asociații de tineret ale partidelor politice din Germania. O acțiune de protest a fost organizată și de radicalii de dreapta.

Pentru evitarea incidentelor, pe străzile din Köln a fost mobilizat un contingent de 2700 de polițiști. În landul Rhine-Westphalia de Nord locuiesc în aproximativ trei milioane de turci.

Fluxul de știri
0