NEWS ALERT: Turcia suspendă acțiunea Convenției Europene a Drepturilor Omului

Andrzej Duda: Pro-EU Politics Is A Dud
Abonare
Turcia va suspenda temporar acțiunea Convenției Europene a Drepturilor Omului pentru perioada stării de urgență. Erdogan a asigurat că acest lucru nu va afecta drepturile și libertățile cetățenilor.

CHIȘINĂU, 21 iulie — Sputnik. Viceprim-ministrul Turciei Numan Kurtulmus a anunțat că autoritățile intenționează să suspende temporar acțiunea Convenției Europene a Drepturilor Omului, după declararea stării de urgență pe întreg teritoriul țării, informează RIA Novosti, cu referire la Reuters.

The National Security Agency has developed and employed voice recognition technology to create transcripts of phone calls so they can be more easily searched and stored. - Sputnik Moldova
Presa iraniană: Moscova a prevenit Turcia despre tentativa loviturii de stat

În noapte de miercuri spre joi în Turcia a fost introdusă starea de urgență pentru o perioadă de trei luni. Anunțând acest lucru, președintele turc Regep Tayyp Erdogan a declarat că această decizie nu va afecta democrația, drepturile și libertățile cetățenilor, ci dimpotrivă, le va consolida.

Potrivit viceprim-ministrului Numan Kurtulmus, autoritățile consideră că starea de urgență nu va dura decât o lună și jumătate.

În noapte de 15 spre 16 iulie, un grup de militari a încercat să preia puterea de stat în Turcia. Majoritatea confruntărilor dintre forțele guvernamentale și puciști au avut loc în Ankara și Istanbul. Guvernul a anunțat că rebeliunea armată a fost suprimată. Potrivit ultimelor informații, 190 de cetățeni turci au decedat, 100 de rebeli au fost uciși, iar 1,5 mii de cetățeni au fost răniți.

Fluxul de știri
0