Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce-i trebuie Partidului Liberal Curtea de Conturi

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Liberal ar încearcă să atenueze prejudiciul de imagine cauzat de implicarea Primăriei Chișinău în ultimii ani în scandaluri de corupție, precum și să compenseze pierderea unor "pârghii" în contextul lichidării unor ministere.

CHIȘINĂU, 1 aug – Sputnik. Promovarea membrului PL, Veaceslav Untilă, în funcția de președinte al Curții de Conturi are menirea, inclusiv, să salveze imaginea formațiunii în contextul unui posibil referendum de demitere a primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă. Opinia a fost exprimată de jurnalistul Cezar Salagor în studioul Sputnik Moldova.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
ULTIMA ORĂ: un deputat liberal pleacă din Parlament

”În prag de alegeri prezidențiale, guvernanții au preferat să optimizeze cheltuielile de la bugetul de stat prin reducerea mai multor ministere. În acest context, venirea lui Veaceslav Untilă la conducerea Curții de Conturi, singura instituție de audit al banilor publici, ar avea menirea să atenueze lovitura de imagine pe care a încasat-o Partidului Liberal, dar și să-i asigure formațiunii funcții importante în stat”, a afirmat  jurnalistul.

Potrivit lui Salagor, ”funcțiile în care sunt numiți mai mulți membri ai PL par să fie în strânsă legătură atât cu procesul de reformare a administrației publice centrale, mai multe ministere ocupate de miniștrii liberali urmând să fie lichidate, cât şi cu situația complicată în care s-a pomenit PL-ul la nivel de municipiu”, iar ”guvernarea încearcă cu orice preț să zădărnicească desfășurarea referendumului pentru demiterea edilului Capitalei, pentru că asta va afecta nu doar imaginea Partidului Liberal, dar și a întregii coaliții de guvernare”.

Fluxul de știri
0