Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candu a anunţat când îşi va prezenta PD candidatul la prezidenţiale

© Sputnik / Мирослав РотарьСпикер парламента Андриан Канду
Спикер парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Democrat îşi va anunţa candidatul la funcţia de preşedinte al ţării peste o lună. Alegerile şefului statului vor avea loc la 30 octombrie.

CHIŞINĂU, 1 aug – Sputnik. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care este şi vicepreşedinte al Partidului Democrat, a anunţat luni, 1 august, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o alături de premierul Pavel Filip, când îşi va prezenta formaţiunea sa candidatul la alegerile prezidenţiale.

„Mai este o lună până începe campania electorală. Luna septembrie, este luna în care sunt lansaţi candidaţii. PD, cu siguranţă, la timpul şi locul potrivit va face anunţurile necesare”, a declarat Candu.

La 30 octombrie, cetăţenii Republicii Moldova vor alege prin vot direct viitorul preşedinte al ţării. Perioada electorală pentru alegerile prezidenţiale va începe la 1 septembrie, iar agitaţia electorală – la 1 octombrie. Fiecare candidat la funcţia de preşedinte al ţării va trebui să prezinte la CEC în susţinerea sa 15 mii de semnături. 

 

 

Fluxul de știri
0