Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Înainte de Olimpiadă, într-un stat brazilian a fost introdusă armata

© REUTERS / Nacho DoceОлимпийские кольца в столице Игр-2016 Рио-де-Жанейро
Олимпийские кольца в столице Игр-2016 Рио-де-Жанейро - Sputnik Moldova
Abonare
Deocamdată nu se ştie exact ce contingent al armatei va fi trimisă în statul Rio Grande do Norte. Guvernatorul Robinson Faria a comunicat că deja au sosit 500 de militari.

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. În legătură cu creșterea bruscă a criminalității înainte de începerea, la 5 august, a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, președintele interimar al Braziliei, Michel Temer, a dispus să fie introdusă armata în statul Rio Grande do Norte.

XXIX Олимпийские игры. Греко-Римская борьба - Sputnik Moldova
Sport și politică la Jocurile Olimpice

Serviciul de presă al șefului statului a comunicat despre această decizie a lui Temer la câteva ore după adresarea de urgență a guvernatorului statului, Robinson Faria, către autoritățile centrale în legătură cu atacurile banditești care s-au produs concomitent în câteva orașe din statul Rio Grande do Norte, transmite portalul Infobae.

Începând cu vinerea trecută, în mai multe localități ale acestui stat au fost înregistrate 54 de atacuri asupra autobuzelor și instituțiilor de stat. Totodată, a fost aruncat în aer un automobil dintr-o parcare din Natal, fiind rănită o persoană.

Deocamdată nu se cunoaște exact câte unităţi ale armatei vor fi trimise în statul Rio Grande do Norte. Guvernatorul Robinson Faria a comunicat că deja au sosit 500 de militari. Au fost reținute 50 de persoane suspectate de participarea la atacurile banditești din statul respectiv.

Fluxul de știri
0