Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

După sesiunea suplimentară, rata de promovabilitate la BAC s-a modificat.

© Sputnik / Мирослав РотарьБакалавр 2016
Бакалавр 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Aproape 63 la sută dintre candidaţi au promovat examenul de bacalaureat, conform rezultatelor înregistrate după sesiunea suplimentară. Totodată, 85 de lucrări au fost anulate pentru tentative de fraudare.

CHIŞINĂU, 30 iul — Sputnik. După desfășurarea sesiunii suplimentare, în perioada 18 — 25 iulie curent, alţi 1639 de candidați au obținut diploma de bacalaureat. Astfel, rata de promovare a examenului de bacalaureat a crescut cu 7.62% față de sesiunea de bază și constituie acum 62,42%.

Бакалавр 2016 - Sputnik Moldova
Societate
Câte contestaţii au depus în acest an candidaţii la BAC

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare (ANCE), în 66 de licee rata de promovare este de 100%, adică toți candidații la bacalaureat de la aceste instituții de învățământ liceal au luat note de trecere.

Directorului ANCE, Anatol Topală, a comunicat că din numărul total de 5724 de candidați care s-au înscris la sesiunea suplimentară a examenului de bacalaureat, 28.63% au susținut examenul pe note de trecere.

„Tendințele înregistrate în cadrul sesiunii de bază s-au menținut și acum. Cele mai bune rezultate sunt obținute de către absolvenții de licee din promoția anului în care are loc examenul. După sesiunea suplimentară, rata de promovare în rândul candidaților care anul curent au fost în clasa a XII-a de liceu este cu 4 puncte procentuale mai mare decât în 2015 și constituie 86,33%", a declarat acesta în cadrul unei conferinţe de presă.

Referindu-se la candidații care au încercat să fraudeze examenul, funcţionarul a menționat că 29 de persoane au fost eliminate din examen. Nu au fost semnalate cazuri de publicare pe internet sau pe rețelele de socializare a itemilor și soluțiilor la ei. În total, la examenul de bacalaureat 2016 au fost anulate lucrările a 85 de candidați, comparativ cu 103 — în anul 2015.

Sesiunea suplimentară de bacalaureat a fost organizată pentru candidații care din motive obiective nu s-au prezentat la probele sesiunii de bază sau au obținut note mai mici de 5.

Fluxul de știri
0