Revoluţia Erdogan cuprinde Europa. Zeci de mii de turci protestează în Germania

© AFP 2024 / GEOFFROY VAN DER HASSELTСотрудники немецкой полиции
Сотрудники немецкой полиции - Sputnik Moldova
Abonare
În oraşul Koln din vestul Germaniei se pregăteşte un miting la care ar urma să participe peste 30.000 de oameni pentru a-şi exprima susţinerea faţă de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan după tentativa de lovitură de stat, scrie presa germană.

BUCUREŞTI, 30 iulie – Sputnik. Susţinătorii lui Erdogan pregătesc împreună cu organizaţia europeano-turcă UETD un protest de amploare după puciul eşuat de la 15 iulie, în care au fost ucise peste 260 de persoane, scrie stiripesurse.ro.

Atac în tren, Germania - Sputnik Moldova
Teroarea din Germania și "minciuna corectă politic" ce a contagiat Europa

Şeful poliţiei din Koln, Juergen Mathies, a declarat că autorităţile ar putea lua în considerare interzicerea protestului în cazul în care politicieni ai guvernului turc ar veni în Germania pentru a fi prezenţi la eveniment.  Vineri, un parlamentar turc a acuzat Germania de acte de răzbunare împotriva protestatarilor.

“Politicienii germani folosesc represalii pentru a submina un drept de bază — libertatea de adunare —, care este elementar pentru toate democraţiile", a declarat vineri Mustafa Yeneroglu, membru al Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP) condus de Erdogan care are şi cetăţenie germană.

În jur de trei milioane de persoane de origine turcă locuiesc în Germania, iar lovitura de stat eşuată a revoltat comunitatea turcă din această ţară.

Fluxul de știri
0