Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova fără Parlament. Până în septembrie

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Ultima şedinţă a Legislativului a durat aproape nouă ore. Deputaţii au examinat în galop în jur de 20 de iniţiative legislative şi au aprobat noua componenţă a Curţii de Conturi.

CHIŞINĂU, 30 iul — Sputnik. Vineri, aleşii poporului s-au întrunit în ultima şedinţă din sesiunea de primăvară-vară a organului legislativ suprem al ţării, pentru a încerca să lichideze restanţele şi să dezbată în ritm susţinut aproximativ douăzeci de chestiuni incluse pe ordinea de zi.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
ULTIMA ORĂ: un deputat liberal pleacă din Parlament

Şedinţa plenară care a început la 11.30 s-a încheiat după oara 20.00. Ar fi de menţionat însă că în acest răstimp deputaţii şi-au luat aproximativ zece pauze.

Făcând totalurile sesiunii de primăvară-vară, spicherul Andrian Candu a menţionat că în perioada respectivă deputaţii s-au întrunit în cadrul a 36 de şedinţe plenare şi au adoptat 201 iniţiative legislative. El a mai precizat că în toamna acestui an organul legislativ va trece printr-un proces de reformare. Scopul acestei reforme, potrivit lui Candu, este de a face activitatea Parlamentului mai transparentă şi mai eficientă.

„Prioritatea sesiunii de toamnă-iarnă va fi continuarea implementării agendei privind Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană", a mai specificat şeful Legislativului.

Candu a mai subliniat necesitatea continuării reformei în sectorul justiţiei, dar şi adoptarea unor măsuri „urgente, drastice și eficiente" pentru soluţionarea crizei din sectorul financiar-bancar.

Spicherul a anunţat că Parlamentul se va întruni pentru următoarea şedinţă în luna septembrie.

Fluxul de știri
0