Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi experţi în energetică, interogaţi la Procuratura Generală

© Sputnik / Evgheni PanasencoГенеральная прокуратура Республики Молдова
Генеральная прокуратура Республики Молдова - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Procuratura declară că Tofilat şi Parlicov nu au prezentat argumente care să confirme declaraţiile făcute anterior de către aceştia.

CHIŞINĂU, 30 iul — Sputnik. Procuratura Generală a informat că experţii în energetică Sergiu Tofilat şi Victor Parlicov au fost interogaţi vineri în calitate de martori, pentru a oferi informaţii care ar contribui la investigarea cauzei penale ce vizează presupusele fraude la livrarea de energie din Transnistria.

„De notat că, în cadrul unei conferinţe de presă, respectivii experţi au declarat că dispun de acte, potrivit cărora compania transnistreană Energokapital ar depozita banii încasaţi de la consumatorii moldoveni în conturi offshore, prin intermediul băncilor moldoveneşti", precizează sursa.

Vitalie Busuioc Виталий Бусуйок - Sputnik Moldova
Accidente
Procurorii suspectează întreprinderea SA „MoldovaGaz” de spălare de bani

Asta în timp ce, potrivit experților, compania din stînga Nistrului ar avea datorii de sute de milioane de dolari față de Moldovagaz.

Fiind audiaţi de procurori, numiţii au declarat că cele enunţate în presă sunt bazate doar pe presupuneri, fără a avea materiale sau acte care ar indica asupra comiterii unor ilegalităţi, ar confirma declaraţiile lansate în spaţiul mediatic sau ar putea fi folosite în calitate de probe suplimentare la investigarea dosarului.

Instituţia aminteşte că, în octombrie 2015, Procuratura Generală a iniţiat o cauză penală pe faptul abuzului de serviciu, comis de către persoanele care au gestionat întreprinderea Moldovagaz la încheierea contractelor cu compania din regiunea transnistreană. În prezent, acţiunile de urmărire penală continuă, fiind dispuse o serie de expertize şi alte acţiuni procesuale pentru investigarea cazului.

Fluxul de știri
0