Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă cu leul moldovenesc

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Cursul valutei naționale își continuă fluctuațiile. Săptămâna curentă leul a început-o cu o retragere nesemnificativă în fața principalelor valute de referinţă.

CHIȘINĂU, 29 iul — Sputnik. Cursul oficial al leului moldovenesc față de dolar, stabilit de Banca Națională pentru vineri, 29 iulie, și pentru zilele de odihnă este de 19,77 lei, câștigând 2 bani. Între timp, moneda națională a cedat în fața euro tocmai 15 bani, situându-se la valoarea de 21,91 lei.

Cursul valutei naţionale continuă să se miște pe sinusoidală. La începutul acestei săptămâni leul a cedat nesemnificativ în față valutelor principale. După care au început fluctuațiile.

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Recomandările specialiştilor privind obiectivele BNM şi reglementarea valutară

Ca rezultat, valuta națională a câștigat în fața dolarului 5 bani, iar în fața euro, din contra, a pierdut 7 bani.

Unitatea monetară moldovenească a început acest an pe un trend negativ în raport cu valutele "mai viguroase". La 1 ianuarie, dolarul american costa 19,65 de lei, iar cea europeană — 21,47 de lei. După asta, au început fluctuațiile.

La începutul anului 2015, dolarul american costa 15,61 lei, iar euro — 18,99 lei. Cursul record a fost stabilit la 18 februarie 2015: dolarul — 20,99 lei, iar euro — 24,01 lei.

Fluxul de știri
0