Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veaceslav Platon va sta 40 de zile în puşcăria din Kiev

© Facebook / Vitalie EsanuVeaceslav Platon ar fi fost încătuşat la Kiev
Veaceslav Platon ar fi fost încătuşat la Kiev - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătorii ucraineni au dat curs demersului procurorilor de a-l plasa în arest preventiv pe un termen de 40 de zile pe Veaceslav Platon, învinuit în dosarul fraudelor de la BEM.

CHIŞINĂU, 28 iul – Sputnik. Judecătoria Pecersk din Kiev i-a aplicat mandat de arest preventiv pe un termen de 40 de zile omului de afaceri Veaceslav Platon, învinuit de procurorii moldoveni în dosarul fraudelor bancare.

Decizia a fost luată cu puţin timp în urmă. Informaţia a fost confirmată pentru Sputnik de procurorul şef anticorupţie, Viorel Morari.

Procuratura Generală a Republicii Moldova a fost informată prin intermediul canalelor INTERPOL despre faptul reţinerii, pe 25 iulie, în oraşul Kiev, a cetăţeanului Veaceslav Platon, anunţat în căutare internaţională de autorităţile noastre.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Veaceslav Platon riscă până la 25 de ani de puşcărie

Procuratura a iniţiat procedura de extrădare a cetăţeanului Veaceslav Platon, în condiţiile legislaţiei naţionale şi internaţionale, prevăzute în astfel de cazuri.

Omul de afaceri moldovean, Veaceslav Platon, pus sub învinuire de procurorii anticorupție în cadrul dosarului fraudelor bancare, riscă până la 25 de ani de închisoare.

Platon este învinuit oficial de spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari. Potrivit Codului Penal, persoana învinuită de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, riscă închisoare de la 5 la 10 ani.

Pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari, Codul Penal prevede închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Procurorii îl acuză pe Platon că a fraudat Banca de Economii a Moldovei cu peste 800 milioane lei.

Fluxul de știri
0