Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Camera de Comerț și Industrie are un nou preşedinte

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaAfaceri.Economie.Privatizare
Afaceri.Economie.Privatizare - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul ședinței extraordinare a Congresului Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea a fost ales președinte al CCI.

CHIŞINĂU, 28 iul – Sputnik. Noul preşedinte al Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a Moldovei este Sergiu Harea. Acesta a fost ales joi, în cadrul ședinței extraordinare a Congresului CCI. Interimatul acestei funcții a fost deținut de către vicepreședintele Tudor Olaru, după ce Valeriu Lazăr a demisionat de la conducerea instituției camerale, la sfârșitul lunii martie.

Conform Statutului CCI, dacă președintele a demisionat, atunci se declanșează procedura de convocare a Congresului extraordinar, care trebuie să se întrunească în cel mult 6 luni și să aleagă un nou președinte.

Valeriu Lazăr, preşedintele CCI, vizită la Căuşeni - Sputnik Moldova
Politică
O nouă demisie la nivel înalt. Valeriu Lazăr a plecat de la CCI

Sergiu Harea deține o vastă experiență în domeniul economic și cunoaște foarte bine principiile de activitate a CCI.

„Este important ca CCI să aibă o poziție proactivă în relațiile cu autoritățile publice centrale, administrația publică locală și partenerii străini, susținând întreprinzătorii autohtoni și intensificând în continuare parteneriatul public-privat”, a declarat Harea.

Potrivit noului preşedinte al CCI, este strict necesară diversificarea și lansarea în cadrul instituţiei a noilor servicii de suport pentru business.

Sergiu Harea are studii superioare în domeniul economie, finanțe și contabilitate. Anterior a activat în cadrul mai multor instituții publice. Din anul 1999 s-a angajat la CCI, în calitate de consultant, ulterior evoluând pe scara ierarhică până la funcția de vicepreședinte.

Fluxul de știri
0