Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O nouă demisie la nivel înalt. Valeriu Lazăr a plecat de la CCI

© causeni.mdValeriu Lazăr, preşedintele CCI, vizită la Căuşeni
Valeriu Lazăr, preşedintele CCI, vizită la Căuşeni - Sputnik Moldova
Abonare
Valeriu Lazăr a demisionat de la conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova. El susţine că din cauza mai multor acţiuni subversive nu mai poate să se afle în continuare la conducerea CCI.

CHIŞINĂU, 25 mar – Sputnik. Vineri, la şedinţa Biroului Executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, preşedintele acesteia, Valeriu Lazăr, şi-a anunţat demisia. După cum informează serviciul de presă al CCI, Valeriu Lazăr s-a referit şi la motivele pentru care a părăsit şefia instituţiei. El a menţionat că în 2014, când a preluat conducerea CCI, a lansat un amplu program de modernizare instituţională.

Raioanele Drochia şi Sângerei au semnat acorduri de cooperare cu CCI

„Am considerat mereu că în activitatea Camerei de Comerț și Industrie — instituţie cu statut legal de interes public,  nu trebuie să predomine prestarea unor servicii cu plată pe pieţe concurenţiale  — de rând cu multipli operatori privaţi şi deseori cu avantaje concurenţiale nemotivate, oferite de stat, inacceptabile într-o economie de piaţă. Cred ferm că într-o organizaţie modernă nu trebuie să-şi aibă locul  un sistem opac de gestiune financiară, manifestat inclusiv prin lipsa unor proceduri  transparente de achiziţii. Nu mi se par normale abordările de „gaşcă”, inclusiv  în cadrul valorificării programelor oferite instituţiei  de donatori”, a menţionat Lazăr.

El a constatat că aceste şi alte abateri de la practicile de bună funcţionare  se regăseau în activitatea CCI si nu puteau  să nu erodeze credibilitatea instituţiei în faţa sectorului  privat şi a partenerilor săi.

Potrivit lui Lazăr, „în pofida faptului că majoritatea membrilor CCI și ai colectivului s-au pătruns de necesitatea schimbărilor prevăzute în PDS și că am reușit împreună să lansăm multe din reformele propuse,  pe parcursul implementării acestuia, unii membri ai Consiliului, dar și angajaţi ai CCI –„beneficiari”  ai sistemului anterior  de funcționare, au început să boicoteze si chiar să blocheze procesul”.

Trecând în revistă mai multe abateri care ar reprezenta acele acţiuni subversive, Valeriu Lazăr a declarat că „un manager care se respectă părăseşte o astfel de companie”.

Până la convocarea congresului extraordinar, interimatul funcţiei de Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie  a Republicii Moldova va fi asigurat de vicepreşedintele acesteia, Tudor Olaru.

Fluxul de știri
0