Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii interesante de la jaful armat de la filiala unei bănci din Chişinău

© Sputnik / Мирослав Ротарьдоступ запрещен полиция
доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful Inspectoratului General de Poliţie (IGP), Alexandru Pânzari, a declarat joi că jaful armat de la filiala băncii „Moldova Agroindbank” din Durleşti a fost descoperit într-o oră.

CHIŞINĂU, 28 iul – Sputnik. Automobilul folosit în jaful armat de la filiala băncii „Moldova Agroindbank” din Durleşti a fost reţinut într-o oră de la săvârşirea infracţiunii, a declarat joi în cadrul unei conferinţe de presă şeful Inspectoratului General de Poliţie (IGP), Alexandru Pânzari.

Doi tineri, de 17 şi 19 ani, au jefuit o filială a băncii „Moldova Agroindbank” din Durleşti. Jaful a avut loc la 27 iulie, în jurul orei 15.00. Atacatorii mascaţi s-au apropiat de ghişeul casierului, l-au stropit cu benzină, l-au ameninţat cu un pistol şi că îl va incendia dacă nu va deschide uşa. Agresorii au furat din safeu aproximativ 370 mii de lei.

„Făptuitorii au fost reţinuţi în raionul Cahul. Poliţia a găsit în timpul percheziţiilor corpurile delicte folosite la săvârşirea infracţiunii: cagulele, pistolul. Cel mai important, au fost găsiţi banii firaţi din bancă”, a declarat şeful IGP.

Pânzari a salutat faptul că la descoperirea infracţiunii au participat şi reprezentanţii societăţii.

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Jaf armat la una dintre băncile vizată în scandalul BEM

„Ne-au furnizat informaţii foarte folositoare care ne-au ajutat să identificăm infractorii”, a menţionat Pânzari.

Şeful IGP a fost rezervat în a oferi detalii despre modul în care a fost planificat acest jaf.

„Noi avem detalii foarte interesante. Ele vor fi dezvăluite ulterior pentru a nu prejudicia ancheta”, a declarat Pânzari.

Alexandru Pânzari a mai spus că infractorii au folosit un pistol improvizat, perfectat dintr-un pistol sportiv.

În prezent, cei doi tineri de 17 şi 19 ani şi şoferul maşinii cu care au fugit de la locul infracţiunii, în vârstă de 25 de ani, sunt reţinuţi în izolatorul Direcţiei de Poliţie Chişinău.

Ei urmează să fie cercetaţi penal pentru tâlhărie şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 ani până la 10 ani.

Fluxul de știri
0