Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Jaf armat la una dintre băncile vizată în scandalul BEM

© Sputnik / Мирослав Ротарьдоступ запрещен полиция
доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Doi tineri, printre care şi un minor, au participat la un jaf armat al filialei unei bănci din municipiul Chişinău, vizată în dosarul fraudelor bancare.

CHIŞINĂU, 28 iul – Sputnik. Doi tineri, de 17 şi 19 ani, au jefuit o filială a băncii „Moldova Agroindbank” din Durleşti. Tinerii au pătruns cu cagule pe faţă în incinta filialei şi au ameninţat cu un pistol angajatul instituţiei, cerându-i să predea toţi banii din safeu.

Jaful a avut loc la 27 iulie, în jurul orei 15.00. Atacatorii mascaţi s-au apropiat de ghişeul casierului, l-au stropit cu benzină, l-au ameninţat cu un pistol, dar şi că îl va incendia dacă nu va deschide uşa. Victima în vârstă de 25 ani le-a permis accesul agresorilor, care au luat din safeu aproximativ 370 de mii de lei, ticsindu-i într-un rucsac.

Infractorii au părăsit locul şi au fugit cu un automobil care îi aştepta la ieşire. Jaful a fost fixat de singura cameră de supraveghere fixată în interiorul filialei. În momentul jafului, în incinta băncii se afla doar casierul. Locul aflării gardianului băncii în momentul furtului urmează să fie stabilit.

Abia după atac, casierul a reuşit să activeze butonul de alarmă. Angajaţii Poliţiei au reuşit să identifice la doar câteva ore de la incident atacatorii. Câteva echipe speciale de lucru şi echipaje de patrulare au început căutările atât pe teritoriul capitalei cât şi în raioanele ţării.

Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mandat de arest pe numele lui Platon, doi reţinuţi şi mai mulţi martori audiaţi

Astfel, un echipaj mixt de patrulare a reuşit să recunoască şi să reţină automobilul de model Honda Civic, la volanul căruia se afla un tânăr în vârstă de 24 ani, originar dintr-un sat al raionului Străşeni. Asupra lui, forţele de ordine au depistat bani în sumă de 5 mii de lei, care erau sigilaţi de către angajaţii băncii.

Ofiţerii de investigaţii i-au localizat şi pe principalii suspecţi, care se ascundeau la domiciliul unuia dintre ei. Indivizii s-au dovedit a fi un minor în vârstă de 17 ani, originar din Cahul, iar al doilea în vârstă de 19 ani, cu domiciliul în raionul Nisporeni.

După reţinerea lor, poliţiştii au depistat rucsacul cu banii furaţi, pistolul păstrat ilegal, cagulele, mănuşile dar şi hainele în care erau îmbrăcaţi în momentul atacului.

Toate probele delicte au fost sigilate şi ridicate conform procedurii, iar bănuiţii au fost escortaţi la Direcţia de Poliţie Chişinău, unde au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore. 

Ei urmează să fie cercetaţi penal pentru tâlhărie şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 ani până la 10 ani.

Amintim că procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au desfăşurat, luni, mai multe percheziţii la sediile băncilor Victoriabank, Moldova Agrondbank, Moldindconbank şi compania de asigurări ASITO. Percheziţiile s-au desfăşurat în cadrul furtului de la Banca de Economii a Moldovei (BEM).

Fluxul de știri
0