Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul dă bani pentru miere și lapte

© Александр ДимитровПчеловод из Калараша
Пчеловод из Калараша - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat un proiect de lege prin care propune susținerea dezvoltării apiculturii şi a sectorului de colectare-procesare a laptelui.

CHIȘINĂU, 28 iul – Sputnik. Republica Moldova este pe cale să ratifice un nou acord de finanțare cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare în vederea implementării proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova”. Acesta a fost semnat la Chișinău la 8 iulie 2016.

Livadă, mere - Sputnik Moldova
Subvenţii de MILIOANE pentru Agricultură Ecologică

Potrivit unui comunicat emis de Guvern, Acordul prevede alocarea unui împrumut de 10 milioane de dolari SUA. Banii vor fi oferiți agricultorilor din ţară în scopul sporirii competitivității sectorului agroalimentar prin consolidarea managementului siguranței alimentelor, creșterii productivității terenurilor prin gestionarea lor durabilă.

”De asemenea, sumele vor fi destinate îmbunătăţirii managementului proiectelor și acordării de compensații pentru majorarea vânzărilor”, precizează sursa citată.

Documentul mai prevede susţinerea și dezvoltarea sectoarelor apicol şi de colectare-procesare a laptelui. Grupurile de producători vor putea aplica pentru mai multe granturi consecutive, în limita plafonului maxim de 350 de mii de dolari SUA. Proiectul urmează să fie implementat în perioada 1 septembrie 2016 — 30 iunie 2019.

Fluxul de știri
0