Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Jumătate de secol de detenție pentru traficanții de ființe umane din Bălți

© Sputnik / Табылды Кадырбеков / Accesați arhiva multimediaÎnchisoare
Închisoare - Sputnik Moldova
Abonare
Patru bărbați, care au obligat câteva tinere din Moldova, inclusiv o minoră, să se prostitueze, vor petrece în total mai mult de jumătate de secol după gratii.

CHIȘINĂU, 28 iul — Sputnik. Patru locuitori din Bălți au fost recunoscuți vinovați de trafic de ființe umane, inclusiv de trafic de copii.

Procurorii au demonstrat că în anii 2012-2013 inculpații au format o grupare criminală și au recrutat cinci tinere, inclusiv o minoră, pentru a lucra ca dansatoare într-un club de noapte din Rusia. Cât privește victima minoră, răufăcătorii au obținut prin fraudă acordul mamei acesteia.

Una prostituta en un burdel en Hamburgo (archivo) - Sputnik Moldova
Româncă, obligată să se prostitueze. Amenințată cu incendierea casei părinților

Atunci când trei tinere au fost aduse la Rostov, aproximativ cinci luni ele au fost obligate să presteze servicii sexuale într-un apartament închiriat. Celelalte două potenţiale victime au refuzat propunerea răufăcătorilor în ultimul moment și nu au plecat peste hotare.

Toți cei patru locuitori din Bălți au fost recunoscuți vinovați și au fost condamnați la închisoare pe un termen de la 10 la 16 ani. În total, ei au fost condamnați la 51 de ani.

Potrivit datelor Procuraturii generale, în șase luni ale acestui an au fost înregistrate 136 de infracțiuni de acest gen, în comparație cu 164 de cazuri pentru aceeași perioadă a anului 2015.

Fluxul de știri
0