Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

SIS: razii antiteroriste la domiciliul unor cetățeni străini în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariOfiteri SIS in timpul perchezitiilor la sediul lui Retano Usatii
Ofiteri SIS in timpul perchezitiilor la sediul lui Retano Usatii - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații Serviciului de Informație și Securitate și procurorii moldoveni au efectuat o serie de percheziții la domiciliile unor cetățeni străini, asupra cărora planau suspiciuni de legături cu mediile teroriste.

CHIȘINĂU, 27 iulie – Sputnik. Droguri și arme au fost identificate în urma unor percheziții la domiciliile unor cetățeni străini care locuiesc în Moldova. Operațiunea a fost desfășurată de Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) de comun cu Procuratura municipiului Chișinău, în baza unor bănuieli de săvârșire a unor acte de huliganism, transmite serviciul de presă al SIS.

SIS СИБ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pericol terorist în Moldova: SIS şi MAI în acţiune

În cadrul descinderilor au fost identificate două puncte de ambalare şi distribuire a substanţelor narcotice, destinate exclusiv cetăţenilor străini. La fel, au fost ridicate arme, droguri şi ustensile pentru prepararea şi separarea acestora.

Potrivit Serviciului de Informații și Securitate, persoanele la domiciliu cărora au fost efectuate perchezițiile, “prezintă indici de radicalizare, fiind influenţaţi de unii conaţionali cu opţiuni ideologice extremiste din exterior şi prin accesarea sistematică în mediul on-line a unor materiale de propagandă în favoarea unor entităţi teroriste”.

Din aceste considerente, în privința persoanelor respective au fost înaintate demersuri către Biroul Migraţie şi Azil al MAI cu solicitarea de a-i declara indezirabili, pentru raţiuni de securitate naţională.

Totodată, SIS, în cooperare cu MAI, a efectuat o serie de razii printre străinii aflați în vizor, fiind identificat și reținut un cetățean străin, originar dintr-o ”zonă de risc terorist”, care se afla ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, urmând să fie expulzat din țară.

Operațiunile Serviciul de Informație și Securitate au avut loc în contextul intensificării pericolului terorist în Europa, a anunțat instituția.

Fluxul de știri
0