Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pericol terorist în Moldova: SIS şi MAI în acţiune

© Sputnik / Miroslav RotariSIS СИБ
SIS СИБ - Sputnik Moldova
Abonare
Doi cetăţeni străini, suspectaţi de apartenenţă la una dintre grupările teroriste, au fost reţinuţi pe teritoriul Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 8 iul – Sputnik. Doi cetăţeni străini, afiliaţi doctrinelor fundamentaliste promovate de organizaţiile teroriste internaţionale, au fost reţinuţi în Moldova de către Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit SIS, persoanele identificate sunt originare din ţările catalogate a fi cu risc terorist sporit. Bărbaţii au vârste de 30 şi 40 de ani.

Acţiunile acestora au fost monitorizate de către Centrul Antiterorist al SIS şi Direcţia operaţiuni speciale a INI al MAI. Bărbaţii au fost depistaţi într-un imobil părăsit, la periferia oraşului Ialoveni.

„Informaţiile acumulate au confirmat conexiuni ale cetăţenilor străini cu entităţi teroriste din Orientul Apropiat, totodată fiind ridicate materiale foto şi video, ce semnalează asupra unui înalt grad de radicalizare a persoanelor reţinute”, a specificat SIS.

Armă ridicată în urma perchezițiilor la domiciliul unor studenți arabi de la USMF Nicolae Testemiţeanu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Împuşcături în Chişinău: au tras doi străini cu viziuni jihadiste

Reieşind din faptul că comportamentul străinilor prezintă indici direcţi de insecuritate naţională, Serviciul de Informaţii şi Securitate a solicitat entităţilor de resort declararea acestor persoane indezirabile. Astfel, ambii au fost declaraţi indezirabili pe teritoriul naţional, pentru o perioadă de 15 ani.

În seara zilei de 7 iulie, unul dintre bărbaţi a fost expulzat către ţara de origine sub escortă şi predat autorităţilor cu respectarea prevederilor legale.

În privinţa celui de-al doilea, Judecătoria sectorului Centru a decis luarea în custodie publică şi plasarea în Centrul de plasament temporar al străinilor al Biroului Migraţie şi Azil al MAI.

Fluxul de știri
0