Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Senzațional: demiterea primarului Chirtoacă, decisă de judecătorul Chirtoaca

© Sputnik / Евгений ПанасенкоДорин Киртоакэ
Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Despre judecătorul care va decide soarta carierei politice a primarului liberal al capitalei se mai spune că la 31 martie 2015 a absolvit cursurile de formare inițială a candidaților la funcția de judecător din cadrul Institutului Național al Justiției, obținând media generală de 9,58.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Judecătorul care va examina cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului de revocare din funcție a primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, se numește Ion Chirtoaca.

ședința primăriei заседание примэрии Chirtoacă Киртоакэ - Sputnik Moldova
Politică
Referendumul de demitere a lui Chirtoacă este tot mai aproape

Cererea de înregistrare a acestui grup de inițiativă a fost depusă joi la Judecătoria Centru din capitală, iar judecătorul care o va examina se numește Ion Chirtoaca.

În baza de date a judecătorilor Republicii Moldova se menționează că magistratul Chirtoaca Ion a fost numit în funcție la data de 17 martie 2016, pentru un termen de cinci ani.

”Potrivit Hotărârii nr. 14/2 din 26 ianuarie 2016,  Consiliul Superior al Magistraturii a propus Președintelui Republicii Moldova numirea domnului Chirtoaca Ion în funcția de judecător la Judecătoria Centru, mun. Chișinău, pe un termen de 5 ani”, informează portalul citat.

Despre judecătorul care va decide soarta carierei politice a primarului liberal al capitalei se mai spune că la 31 martie 2015 — a absolvit cursurile de formare inițială a candidaților la funcția de judecător din cadrul Institutului Național al Justiției, obținând media generală de 9,58.

Fluxul de știri
0