Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Referendumul de demitere a lui Chirtoacă este tot mai aproape

© Sputnik / Miroslav Rotariședința primăriei заседание примэрии Chirtoacă Киртоакэ
ședința primăriei заседание примэрии Chirtoacă Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Consilierii municipali l-au invitat pe primarul Dorin Chirtoacă la întâlnirea cu orășenii care luni intenționează să creeze un grup de inițiativă pentru organizarea referendumului.

CHIȘINĂU, 18 iul — Sputnik. Luni, consilierii municipali au declarat că în seara aceleiași zile în capitălă va avea loc o reuniune de formare a grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului privind demiterea primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Пожар на центральном рынке Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Să renunțăm la o bere de ”dragul” lui Chirtoacă

"Noi sperăm că Dorin Chirtoacă se va ține de cuvânt și nu va pune piedici desfășurării referendumului. Îl invităm pe primar să vină la întâlnirea de azi, unde vor fi sute de oameni", a spus consilierul din partea Partidului Socialiștilor, Ion Ceban.

Potrivit autorilor inițiativei, "este dreptul cetățenilor de a cere organizarea referendumului și de a semna inițiative".

"Mai sperăm că nici Parlamentul, nici CEC, nici judecătoriile nu vor împiedica efectuarea referendumului. Atunci vom vedea cum vor vota chișinăuienii. Aceasta este o procedură democratică pe care fiecare trebuie să aibă posibilitatea să o aplice", a spus Ceban.

Organizatorii au subliniat că numai cetățenii care locuiesc în municipiul Chișinău pot face parte din grupul de inițiativă și pot aduna semnături.

Anterior, un grup de chișinăuieni și-au exprimat protestul față de primar îndemnându-l să plece din funcție anticipat. La orășeni s-au aliniat și consilierii municipali care nu sunt mulțumiți de munca primarului.

Victor Lutenco, consilier din partea Partidului Popular European, a declarat mai devreme că "mișcarea pentru demiterea lui Chirtoacă" nu este atât contra primarului cât contra managementul defectuos al capitalei.

Încă un deputat din consiliul municipal, reprezentantul "Partidului Nostru" IlianCșu a mai adăugat că "majoritatea locuitorilor din Chișinău se pronunță pentru demiterea actualului primar".

Anterior, fostul conducător al CEC Iurie Ciocanu a declarat pentru Sputnik Moldova că pentru organizarea referendumului de rechemare a lui Dorin Chirtoacă din funcție există o cerință obligatorie — numărul de voturi pentru demisie nu trebuie să fie mai mic decât numărul de voturi pentru alegerea primarului.

Fluxul de știri
0