Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a promis că va apăra interesele olimpicilor

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimedia"Прямая линия" с президентом РФ В. Путиным
Прямая линия с президентом РФ В. Путиным - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului rus a subliniat că țara sa nu poate să fie de acord cu descalificarea absolută a atleților din Federația Rusă și că va căuta să facă dreptate.

CHIȘINĂU, 27 iul — Sputnik. În cadrul întâlnirii cu selecționata olimpică, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a promis că va face tot posibilul pentru a apăra interesele sportivilor ruși.

Șeful statului rus a subliniat că Rusia nu poate să fie de acord cu descalificarea absolută a atleților și că va căuta să facă dreptate.

Флаг России - Sputnik Moldova
Sport
Presa: CIO ar putea reduce darstic numărul de sportivi ruși admiși la Rio 2016

Putin a mai menționat că situația cu sportivii ruși a depășit cadrul legal și simțul realității.

În cazul dat trebuie de spus răspicat că politicienii lipsiți de scrupule și perspicacitate s-au legat chiar și de sport. Deși anume sportul este cel care are menirea de a apropia popoarele și de a atenua contradicțiile dintre țări", a adăugat președintele FR.

Comitetul executiv al CIO a decis la 24 iulie să nu excludă întreaga selecționată a Rusiei de la Olimpiada-2016, lăsând pe seama federațiilor sportive internaționale dreptul de a să determina care dintre atleții ruși poate să participe la Jocurile Olimpice, cu condiția ca aceștia să corespundă unui șir de criterii. Sportivii ruși care au avut anterior probleme cu drogurile nu vor fi admiși la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro.

Fluxul de știri
0