Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La ce etapă a ajuns, de fapt, Chișinăul în negociereile cu FMI

© gov.mdEchipe de experţi ai FMI, vizită în Republica Moldova, 23 - 29 februarie 2016
Echipe de experţi ai FMI, vizită în Republica Moldova, 23 - 29 februarie 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Experții Fondului Monetar Internațional și autoritățile Republicii Moldova au ajuns la un acord de tip Staff Level Agreement. Iată ce presupune acesta.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. O misiune de experți a FMI, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, au ajuns la un aranjament financiar, care are drept scop susținerea reformării sectorului financiar și a cadrului de supraveghere a acestuia. Potrivit unui comunicat al Fondului Monetar Internațional, Acordul va avea două direcții prioritare. Este vorba despre politicile de asigurare a stabilității macroeconomice și financiare și reformele structurale de facilitare a creșterii economice.

Один Евро - Sputnik Moldova
Alegerile prezidențiale din RM ar putea amâna semnarea acordului cu FMI

Ivanna Vladkova-Hollar a declarat la Washington în data de 26 iulie, că în urma negocierilor purtate Moldova va avea acces la finanțare stabilit la un nivel de 75% din cota Moldovei la FMI, ceea ce constituie aproximativ 179 milioane dolari SUA.

Acordul propriu-zis va fi semnat ceva mai târziu. Totuși, potrivit lui Pavel Filip, au fost obținute rezultatele necesare pentru restabilirea credibilității economice a Republicii Moldova, urmând noi pași pentru modernizarea țării, se arată într-un comunicat al Guvernului.

”Reformele continuă și vor avea ca rezultat un trai decent pentru cetățeni”, a declarat Prim-ministrul Pavel Filip cu referire la acordul stabilit cu FMI.

Reformele structurale vor avea ca scop ameliorarea mediului de afaceri, atragerea investițiilor și sporirea potențialului de creștere economică a Moldovei.

Fluxul de știri
0