Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filip: PLDM a făcut bani și din aer

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a declarat miercuri în plenul Parlamentului că în perioada în care PLDM deținea controlul asupra fiscului în Moldova, prin intermediul acestei structuri a fost batjocorit mediul de afaceri.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. În anii în care PLDM s-a aflat la guvernare, această formațiune a deținut controlul asupra sistemului fiscal din țară. PE atunci fiscul a introdus o taxă batjocoritoare pentru mediul de afaceri, a spus Pavel Filip.

кабинет министров - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce planuri are Guvernul Filip după moţiunea din Parlament

”Taxele de protecție aplicate pe când erau ei (PLDM) șefi la fisc au fost o batjocură pentru mediul de afaceri”, a declarat Pavel Filip.

Premierul a ținut să sublinieze că actuala guvernare a anulat aceste taxe. Filip a mai declarat că Guvernul pe care îl conduce a luat o serie de măsuri menite să stimuleze și să sprijine mediul de afaceri din țară.

De asemenea, premierul a acuzat liberal-democrații de faptul că ”au făcut bani și din aer”, ”au ținut captivă agricultura”, ”au gestionat fraudulos programele de finanțare externă”. Potrivit șefului Guvernului, tocmai ceea ce au făcut pe vremuiri reprezentanții PLDM a făcut foarte complicată actuala relație a țării cu FMI.

Fluxul de știri
0