Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din toamnă va fi deblocată finanţarea externă a Moldovei

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaМеждународный валютный фонд
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova va semna în toamna acestui an un nou acord de împrumut cu Fondul Monetar Internaţional.

CHIŞINĂU, 27 iul – Sputnik. Republica Moldova va avea un acord de împrumut cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), a declarat, miercuri, în Parlament, premierul moldovean Pavel Filip.

Parlamentul examinează, miercuri, moţiunea de cenzură de demitere a guvernului Republicii Moldova. Moţiunea a fost semnată de deputaţii PSRM, PLDM şi o parte din comunişti.

Павел Филип - Sputnik Moldova
Republica Moldova
ULTIMA ORĂ: Pavel Filip dezvăluie detalii despre negocierile cu FMI

„Moldova este oficial, de azi, atractiva din nou pe plan international, avem un acord. Este un pas important pentru credibilitatea economica a Moldovei, sunt validate reformele noastre din ultimele luni, urmând de altfel noi paşi pentru modernizarea ţării”, a declarat premierul. 

Potrivit şefului Guvernului, din toamnă va fi deblocată finanţarea externă a Moldovei.

„Avem certitudinea că în această toamnă vom semna acordul. Reformele continuă şi vor avea ca rezultat un trai decent pentru cetăţeni. Vreau să mulţumesc colegilor mei de Guvern şi de majoritate parlamentară pentru că împreună am reuşit să stabilizăm ţara politic şi economic”, a declarat Filip. 

Potrivit memorandumului pe care urmează să-l semneze cu FMI, Moldova va primi în următorii trei ani 179 de milioane de dolari, cu respectarea anumitor condiţii. 


Fluxul de știri
0