Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Clinton a fost confirmată drept candidat al democraților la președinția SUA

© Sputnik / Никита Шохов / Trecere la banca de fotografiiКандидат в президенты США Хиллари Клинтон
Кандидат в президенты США Хиллари Клинтон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Prima femeie-candidat la funcția de președinte al SUA a devenit fostul secretar de stat Hilarry Clinton. Candidatura ei a fost adoptată la congresul Partidului Democrat al SUA, chiar dacă delegați nu au fost de acord cu o asemenea decizie.

 CHIȘINĂU, 27 iul — Sputnik. Fostul secretar de stat Hilarry Clinton a fost înaintată oficial în calitate de candidat la funcția de președinte al SUA din partea Partidului Democrat, devenind prima femeie în istoria țării care pretinde la acest post.

Rezultatele au fost anunțate formal

În timpul votului, Clinton a acumulat cele 2383 de voturi necesare ale delegaților de la congresul partidului din Philadelphia.

Атрибутика в поддержку Трампа - Sputnik Moldova
Clinton a redactat inscripția de pe tricoul lui Trump

Procedura de înaintare a purtat un caracter formal: reprezentanții fiecăruia dintre cele 50 de state și din teritoriile străine ale SUA au anunțat pe rând rezultatele preliminare ale alegerilor de partid, care au avut loc în februarie-iunie. Atunci Clinton a obținut o victorie sigură, devansându-l mult pe concurentul său principal Bernie Sanders. În total, ea a acumulat peste 2800 de voturi ale delegaților, iar senatorul — cu o mie mai puțin.

După anunțarea rezultatelor, Clinton și-a exprimat încrederea că eventuala sa victorie la alegeri nu va fi singurul caz în istoria SUA când cel mai înalt post a fost ocupat de o femeie.

Însă nu toți delegații au susținut candidatura lui Clinton. Printre aceștia sunt adepții lui Bernie Sanders.

Marți congresul a aprobat candidatura fostului secretar de stat Clinton în calitate de candidat la funcția de președinte la alegerile din 8 noiembrie, iar rivalul ei va fi republicanul Donald Trump.

Fluxul de știri
0