Ambasada SUA din Tallinn a anunţat un posibil atentat terorist la aeroport

Andrzej Duda: Pro-EU Politics Is A Dud
Abonare
Cetăţenii americani din Estonia au fost îndrumaţi să fie vigilenţi după ce un vorbitor de limbă engleză care s-a revendicat din gruparea teroristă Statul Islamic a ameninţat că va arunca în aer un avion în traseul spre Germania.

BUCUREŞTI, 26 iulie — Sputnik. Marţi, 26 iulie, ambasada Statelor Unite din Tallinn a raportat autorităţilor din Estonia că o bombă ar putea exploda în aeroport, se precizează într-un comunicat de presă al Ambasadei.

Aeroportul din Tallinn se află în stare alertă și de securitate sporită pentru pasagerii care pleacă în Germania, iar în viitorul apropiat oricine pleacă din ţară trebuie să se aștepte la o prezență sporită a poliției și la o creștere a controalelor de securitate.

"Ambasada SUA din Tallinn informează cetățenii asupra unei amenințări cu bombă care afectează aeroportul din Tallinn. Poliția și securitatea aeroportului au făcut demersurile adecvate, cu toate acestea amenințarea este în curs de desfășurare", anunţă ambasada SUA.

Poliția a confirmat că un vorbitor de limbă engleză care pretinde a fi membru al Statului Islamic a dezvăluit planurile de aruncare în aer a unui avion pe care zboară din Tallinn în Germania, în cursul acestei săptămâni. Apelul telefonic a fost efectuat de pe teritoriul Estoniei.

Fluxul de știri
0