Asasinatul preotului din Franța: unul din teroriști era monitorizat de poliție

© AFP 2024 / CHARLY TRIBALLEAUA French police officer stands guard by Saint-Etienne-du-Rouvray's city hall following a hostage-taking at a church in Saint-Etienne-du-Rouvray, northern France
A French police officer stands guard by Saint-Etienne-du-Rouvray's city hall following a hostage-taking at a church in Saint-Etienne-du-Rouvray, northern France - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre cei doi teroriști care au atacat o biserică catolică, asasinând un preot, se afla în vizorul poliției, fiind condamnat anterior pentru terorism.

CHIȘINĂU, 26 iul — Sputnik. Unul din cei doi atacatori, care au omorât un preot catolic în această dimineață în nordul Franței, a fost condamnat anterior pentru terorism și urma să fie monitorizat cu o brățară electronică de către autoritățile franceze, comunică publicația Express.co.uk.

Une église à Saint-Etienne de Rouvray - Sputnik Moldova
Franța: preotul ostatic a fost ucis (Imagini foto)

Potrivit sursei citate, individul, al cărui identitate nu a fost dezvăluită deocamdată, a încercat să plece în Siria în 2015 pentru a lupta alături de Statul Islamic, dar a fost arestat în Turcia.
Potrivit presei franceze, atacatorul urma să locuiască împreună cu părinții săi conform decizii unei instanțe de judecată.

Acesta fost lăsat nesupravegheat între ora 8.30 și 12.30. Liturghia la biserica asupra căreia a avut loc atacul a început la ora 9.00.

Postul francez de televiziune I-tele a comunicat că suspectul împușcat de poliție, a petrecut doi ani în închisoare, fiind eliberat la 2 martie.

Acesta a fost obligat să poarte brățară electronică și să locuiască împreună cu părinții săi, ai căror locuință se afla în apropierea bisericii catolice care a fost ținta atacului din această dimineață.

Reamintim că astăzi două persoane înarmate cu arma albe au luat șase ostatici într-o biserica din orașul Saint-Étienne-du-Rouvray, din nordul Franței.

Atentatul a fost revendicat de organizația teroristă „Statul Islamic".

Fluxul de știri
0