Același jurnalist a filmat atentatele din Nisa și din Munchen

© REUTERS / Eric GaillardТеракт в Ницце
Теракт в Ницце - Sputnik Moldova
Abonare
O coincidență foarte ciudată este scoasă la iveală în presa independentă. Se conturează din ce în ce mai mult convingerea că atentatele teroriste din Europa sunt în bună parte controlate de anumite structuri secrete.

BUCUREŞTI, 26 iulie — Sputnik. Jurnalistul independent Richard Gutjahr, german la origine, s-a aflat în preajma ambelor atacuri, atâta în Nisa cât şi în Munchen, la doar 8 zile distanță.

A women places flowers near the Olympia shopping mall, where yesterday's shooting rampage started, in Munich, Germany July 23, 2016. - Sputnik Moldova
Munchen: 6 cetățeni străini printre victime. Atacatorul avea o formă de depresie

Cu această ocazie a filmat exact scenele fierbinţi din momentul ambelor atacurilor teroriste. Pe 14 iulie, aflat în vacanţă la Nisa, a filmat de la balconul hotelului în care era cazat încercarea eroică a unui posesor de scuter de a opri camionul ce intrase în mulțimea adunată de Ziua franţei. Apoi, pe 22 iulie a filmat masacrul din Munchen.

Gutjahr a declarat pentru Spiegel că dorise să petreacă un sfârşit de săptămână prelungit în Franța cu ocazia zilei naționale şi nimerise exact în locul unde a fost atacul.

Jurnalistul Richard Gutjahr este căsătorit cu Einat Wilf, politician israelian susţinătoare a sionismului. Wilf este atee şi fostă membră a forțelor speciale U200 (unitate responsabilă cu decriptările).

Se conturează astfel, în unele cercuri ale presei internaţionale, convingerea că atentatele teroriste din Europa vor fi din ce în ce mai numeroase din cauză că sunt, într-o anumită măsură, controlate de structuri secrete care se opun unei colaborări tot mai strânse între statele Europei occidentale şi Rusia.

Fluxul de știri
0