Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi dezvăluiri privind fraudele din sectorul financiar-bancar

© Sputnik / Мирослав РотарьНЦБК CNA
НЦБК CNA - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Anticorupţie şi CNA convoacă o conferinţă de presă în care oferă noi detalii despre fraudele din sectorul financiar-bancar.

CHIŞINĂU, 26 iul – Sputnik. Procuratura Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) oferă noi detalii despre fraudele din sectorul financiar-bancar.

Informaţiile vor fi oferite în cadrul unei conferinţe de presă, organizată de către Procuratura Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie, care va ave aloc miercuri, 27 iulie. 

În cadrul evenimentului, vor fi oferite noi detalii privind fraudele din sectorul financiar-bancar. Conferinţa de presă va începe la ora 11.00, la sediul CNA.

Генеральная прокуратура РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procuratura din Moldova iniţiază procedura de extrădare a cetăţeanului Platon

La începutul acestei săptămâni, procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au desfăşurat mai multe percheziţii la sediile băncilor Victoriabank, Moldova Agrondbank, Moldindconbank şi compania de asigurări ASITO. Percheziţiile s-au desfăşurat în cadrul furtului de la Banca de Economii a Moldovei (BEM), a declarat procurorul şef anticorupţie, Viorel Morari, în cadrul unei conferinţe de presă.

Două persoane din fosta administraţie a Moldindcinbank au fost reţinute, iar pe numele omului de afaceri Veaceslav Platon a fost emis mandat de arest pe un termen de 30 de zile. Acesta a fost reţinut aseară de autorităţile din Kiev şi urmează să fie extrădat în Moldova. 

Potrivit lui Morari, Platon, prin persoane interpuse, a reuşit să fraudeze BEM cu peste 800 de milioane de lei. 


Fluxul de știri
0