Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon: Socialiştii nu au fost niciodată antiromâni

© Serviciul d epresă al PSRMAmbasadorul României, Daniel Ioniță, la întrevedere cu liderul PSRM, Igor Dodon
Ambasadorul României, Daniel Ioniță, la întrevedere cu liderul PSRM, Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon, liderul PSRM a avut o întrevedere cu noul Ambasador al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

CHIȘINĂU 26 iul – Sputnik. Întrevederea a avut loc la solicitarea părţii române, se spune într-un comunicat al PSRM. Liderul socialiștilor a salutat intenţia diplomatului român în vederea petrecerii unei întruniri cu liderul celei mai mari formaţiuni politice de opoziţie din Moldova, menţionînd că nu a mai avut astfel de întrevederi timp de 7 ani.

daniel ioniţă România ambasador - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noul ambasador al României în Moldova a venit la Chişinău

Potrivit sursei, Dodon a ținut să sublinieze că Partidul Socialiştilor din Moldova pledează pentru o colaborare eficientă şi de lungă durată între Republica Moldova şi România în toate domeniile de interes comun, mai ales ţinînd cont de multiple aspecte comune cu referinţă la istorie, tradiţii, cultură. Acesta s-a arătat îngrijorat de grupurile social-politice care promovează unionismul în Republica Moldova, menționând că nu poate accepta discuții care ar afecta statalitatea Republicii Moldova sau statutul acesteia de neutralitate permanentă. În același timp, făcând abstracție de chestiunile mai sensibele, acesta s-a arătat încrezător că se pot găsi soluții pentru diferite probleme de interes comun.

”Sîntem gata să discutăm şi să găsim soluţii pentru orice problemă”, a subliniat Dodon.

Referindu-se la relaţiile cu Uniunea Europeană, Igor Dodon a specificat că, judecînd după evenimentele ce au loc în UE, perspectivele Moldovei de a deveni membru al comunităţii europene sînt foarte vagi.

”În opinia socialiştilor, Moldova ar trebui să-şi modernizeze economia, să implementeze reforme în diverse domenii, să combată corupţia şi să restabilească relaţiile cu Federaţia Rusă – spaţiu economic în care mărfurile moldoveneşti sînt solicitate şi ţară în care muncesc majoritatea cetăţenilor RM, plecaţi peste hotare. “Astfel Moldova va deveni un stat prosper,” a concluzionat Dodon.

Precizăm că la întrevedere a mai participat deputatul socialist Andrei Neguţa şi Mihai Tican, consilier diplomatic în ambasada României.

Fluxul de știri
0