Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă ispravă a lui Chirtoacă: cu metrul în mână la măsurat de străzi

© https://www.facebook.com/zeru.dumitruChirtoacă
Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Dorin Chirtoacă a fost surprins de un chişinăuian cum măsoară perimetrul din faţa sediului Primăriei Chişinău.

CHIŞINĂU, 26 iul – Sputnik. Primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă nu are zile libere. Acesta munceşte inclusiv duminica. Potrivit unor imagini plasate de un internaut pe pagina sa de socializare, Chirtoacă a fost surprins duminică cum măsura cu metrul teritoriul din faţa Primăriei.  

Potrivit textului ce însoţeşte fotografia, edilul ar fi măsurat teritoriul din faţa primăriei cu gândul la noi locuri de parcare. 

„Își parchează mașina (…) în fața Primăriei și înarmat cu un metru măsoară locuri pentru parcare. Când a văzut că am făcut o fotografie, m-a întrebat dacă ceva nu-mi place. I-am răspuns că nu-mi place că se ocupă de lucruri pe care nu le înțelege, și în care nu are expertiză”, scrie Dima Zeru. 

„Planurile de reconstrucție se fac ținând cont de niște norme și standarde, și cum dânsul nu a terminat nici Arhitectura sau Urbanistică, nu cred că ar trebui să se ocupe de așa ceva. Știți ce mi-a răspuns: „Eu am fost și am văzut cum se face în Europa, și o să fac cum cred eu că e mai bine!”, a scris indignat internautul. 

Acesta se mai întreabă pentru ce atunci în Primărie mai sunt ţinuţi atâţea arhitectori și urbaniști.

Примар Кишинева Дорин Киртоакэ в день свадьбы с Анишоарой Логин - Sputnik Moldova
Politică
S-a scăpat cu vorba. Fanteziile lui Chirtoacă te vor lăsa perplex

„Afară cu ei, noi doar avem Primar! Care a fost în Europa! Tot o luat de acolo, numai minte nu o luat. Demisie!”, scrie Dima Zeru.

Nu este pentru prima dată când Chirtoacă ignoră opinia specialiştilor. Săptămâna trecută acesta declarat la şedinţa Pirmăriei că bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt trebuie extins pe şase benzi în perimetrul Universitatea de Medicină şi CNA, deşi experţii spuneau că acest lucru este imposibil. Mai ales că acest lucru nu este prevăzut în proiectul de reabilitare a bulevardului. 

„Este o insistenţă a mea personală. Specialiştii încearcă să mă convingă că nu are rost, eu consider că are rost”, a declarat Chirtoacă. 

Un grup de iniţiativă, format din mai mulţi consilieri din CMC şi reprezentanţi ai ONG-urilor, au iniţiat un proces de colectare de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă. 


Fluxul de știri
0