Recolta masivă de grâu în România, Rusia și Ucraina afectează bursa din Chicago

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaУборка зерновых
Уборка зерновых - Sputnik Moldova
Abonare
Recoltele mari din Regiunea Mării Negre au dus la o scădere semnificativă a prețului grâului, fapt care a dus la o creștere a cotațiilor futures la grâu pe Bursa din Chicago.

BUCUREȘTI, 26 iulie — Sputnik. Potrivit Institutului de studii agricole (Ikar), prețul grâului a intrat în declin din cauza recoltelor mari înregistrate în Rusia, România șu Ucraina. În acest an, Rusia și România ar urma să înregistreze recolte record, în timp ce Ucraina este așteptată să anunțe al treilea cel mai ridicat nivel de la destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991.

"Ucraina, România și Rusia au toate o producție colosală de grâu, pe care trebuie să o vindem. În mod regulat, Rusia apare câștigătoare a licitațiilor din Egipt, cel mai mare cumpărător de grâu din lume, deoarece prețul lor este mai scăzut", a anunțat Dmitry Rylko, director general al Ikar.

Atrași de prețurile mici, numeroși investitori au încheiat contracte cu livrarea în viitor la un preț negociat în momentul încheierii tranzacției (futures), ceea ce a făcut ca pe bursa de la Chicago, cotațiile futures la grâu cu livrare în luna septembrie, să crească cu 3,75%.

Fluxul de știri
0