Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Usatâi va fi citat repetat de procurori. Ce se va întâmpla dacă nu vine

© Sputnik / Мирослав РотарьНЦБК CNA
НЦБК CNA - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul oraşului Bălţi, Renato Usatâi, a fost citat de procurori pentru a oferi informaţii exhaustive despre presupusa tentativă de mituire a sa de către vicepreşedintele PD, Vladimir Plahotniuc.

CHIŞINĂU, 25 iul – Sputnik. Primarul oraşului Bălţi, Renato Usatâi, a refuzat luni, 25 iulie, să discute cu procurorii pe marginea unor afirmaţii făcute la un post privat de televiziune.

Usatâi a fost citat, luni, de procurori pentru a oferi informaţii exhaustive despre presupusa tentativă de mituire a sa de către vicepreşedintele PD, Vladimir Plahotniuc.   

Primarul oraşului  Bălţi a venit până la uşa Procuraturii Anticorupţie, dar nu a intrat în sediu pentru a discuta cu procurorii.  

„Nu am încredere în procurori, am venit doar din stimă pentru mass-media. Nu intru la procurori”, a declarat Usatâi.

Ренато Усатый - Sputnik Moldova
Politică
Usatîi promite o surpriză la alegerile prezidenţiale

Acesta a spus că ar avea probe care ar confirma cele declarate de el, dar deocamdată nu le arată. În opinia sa, la această etapă orice declaraţie pe care o va da va fi împotriva sa. 

Usatâi s-a arătat nemulţumit că a fost înregistrat în Registrul 2 şi nu în Registrul 1, ceea ce înseamnă că tot ce ar fi declarat el astăzi procurorilor ar fi fost doar o simplă discuţie, fără înregistrarea dovezilor şi fără stabilirea vreunui statut procesual.  

De cealaltă parte, procurorul şef anticorupţie Viorel Morari a declarat că, imediat ce Usatâi avea să facă declaraţii, el era să fie avertizat de răspundere penală pentru denunţ calomnios şi automat se înregistra în Registrul 1 şi audiat în calitate de martor sau după caz parte vătămată.

„Atunci când cineva afirmă despre săvârşirea infracţiunii, persoana este citată la organul competent. Ea urmează să se prezinte, fiind avertizată de răspundere penală şi ulterior urmează să facă declaraţii în detaliu despre circumstanţele faptei respective”, a declarat Viorel Morari. 

„Ca procuror nu pot porni o investigaţie dacă nu-mi sunt clare toate circumstanţele: cum a ajuns la Plahotniuc, cine l-a invitat, ce discuţii au avut loc. Fapt ce urmează să fie comunicat de către persoana ce urma a fi audiată”, a continuat procurorul. 

Viorel Morari a declarat că procurorii îi vor înainta o citaţie repetată lui Usatâi pentru a se prezenta la discuţie. 

„Dacă nu vine, înseamnă că nu a fost fapta respectivă şi este doar un show mediatic”, a conchis procurorul şef anticorupţie.  


Fluxul de știri
0