Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O picătură de nicotină omoară un cal sau ce nu știai despre țigara electronică

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaȚigări electronice
Țigări electronice - Sputnik Moldova
Abonare
Un medic oncolog avertizează că în stare pură nicotina este o otravă deosebit de toxică și poate cauza moartea. Cei mai mulți fumători nu știu că țigara electronică are un conținut sporit de nicotină.

CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Serghei Ştepa, doctor în medicină, conferenţiar cercetător, medic chirurg oncoproctolog la Institutul Oncologic din Republica Moldova a atenționat, în cadrul unei emisiuni în studioul Sputnik Moldova că în stare pura nicotina este o otrava deosebit de toxica și poate cauza moartea.

fumat, tutun, ţigară - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine va amenda deputaţii care vor fuma în Parlament

Despre aceasta ar cunoaște prea puține cei mai mulți fumători înrăiți, care dorind să scape de patima fumatului, au schimbat țigările obișnuite pe țigări electronice, acestea având un conținut sporit de nicotină.

”O picătură de nicotină poate să omoare un cal. Persoanele care fumează țigări electronice riscă să acumuleze o cantitate chiar mai mare de nicotină în organism”, a afirmat Ștepa.

Potrivit statisticilor, în Republica Moldova fumează 48,5 la sută dintre bărbaţi şi 8,2 la sută dintre femei. În ultima perioadă crește şi numărul adolescenților fumători. În acelaşi timp, în jur de 11-12 la sută din decesele din ţară sunt legate de boli provocate de fumat.

Din 2017 în Republica Moldova vor fi interzise țigări electronice, tutunul de mestecat și cel pentru mirosit, precum țigarete cu unii aditivi și arome. În acest context Ministerul Sănătății subliniază că țara noastră se numără printre țările cu cel mai mare număr de fumători.

Fluxul de știri
0