Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine va amenda deputaţii care vor fuma în Parlament

© IGPfumat, tutun, ţigară
fumat, tutun, ţigară - Sputnik Moldova
Abonare
În Parlament au apărut mai multe semne prin care deputaţii şi anjagaţii Legislativului sunt aneţionaţi că în incintă nu ce fumează.

CHIŞINĂU, 1 iun – Sputnik. În Parlamentul Republicii Moldova a fost dat startul aplicării Legii privind controlul tutunului, deputaţii fiind atenționați că în instituție nu se mai fumează.

În cadrul unei acțiuni de sensibilizare cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun asupra sănătății, un grup de copii, împreună cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a lipit miercuri stickere la intrarea principală în Parlament, îndemnând deputații să renunțe la fumat.

”Să le spunem maturilor că atât în Parlament, cât și în toate spațiile publice închise și semiînchise, nu se fumează. În primul rând lor își fac rău, dar și celor din jur, inclusiv copiilor”, a menționat Candu.

Anti fumat - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pe clădirea Parlamentului va fi pus un semn de interdicţie

Din 31 mai 2016, în Republica Moldova, potrivit modificărilor la Legea privind controlul tutunului adoptate de Parlament, este interzis fumatul în toate spaţiile publice închise şi semiînchise, inclusiv în locurile de uz comun, la locurile de muncă, în parcurile de distracţii şi pe terenurile de joacă pentru copii, pe stadioane, arene, în pieţe şi alte spaţii publice deschise pe durata evenimentelor publice, în staţiile de transport public, în mijloacele de transport public şi în mijloacele de transport privat în care se află minori.

Nerespectarea legii se sancţionează cu o amendă de la 1000 până la 3000 de lei. În același timp, persoanele juridice riscă să fie amendați cu până la 10 mii de lei.

Fluxul de știri
0