Un nou atac terorist: 61 de morți și 207 răniți (VIDEO)

© AFP 2024 / WAKIL KOHSARТеррорист-смертник взорвался в Кабуле
Террорист-смертник взорвался в Кабуле - Sputnik Moldova
Abonare
Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de sâmbătă de la Kabul, potrivit unei știri difuzate de agenția Amaq, apropiată grupării, transmite Reuters. "Doi combatanți ai Stat Islamic și-au detonat centurile cu explozibili la o întâlnire a șiiților în... orașul Kabul din Afganistan", a anunțat Amaq într-o alertă, transmite Agerpres.

CHIȘINĂU, 23 iul — Sputnik. Numărul victimelor atacului terorist din timpul mitingului de la Kabul a ajuns la 61 de morți și 207 răniți, transmite Postul TV Tolo, cu referire la autoritățile afgane.

Police officer search a residential area near the Olympia shopping centre after a shooting was reported there in Munich. - Sputnik Moldova
Peste 2 mii de poliţişti au participat la căutările atacatorului din Munchen

Potrivit informației postului TV, în timpul mitingului pașnic de sâmbătă al comunității hazara din capitala Afganistanului au avut loc două explozii.

Câteva mii de manifestanți aparținând comunității hazara (șiită) din Afganistanul majoritar sunit au defilat în liniște începând de dimineață pentru a protesta împotriva unui proiect care presupune construcția unei linii de înaltă tensiune și care le-ar traversa teritoriul, în provincia Bamiyan (centru).

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de sâmbătă de la Kabul, potrivit unei știri difuzate de agenția Amaq, apropiată grupării, transmite Reuters. "Doi combatanți ai Stat Islamic și-au detonat centurile cu explozibili la o întâlnire a șiiților în… orașul Kabul din Afganistan", a anunțat Amaq într-o alertă, transmite Agerpres.

Autoritățile au confirmat că explozia a fost provocată de un terorist sinucigaș. El era unul din trei sinucigași prezenți la manifestație. Al doilea sinucigaș nu a reușit să detoneze explozibilul, din cauza că nu a funcționat mecanismul, iar al treilea a fost ucis de forțele de ordine, menționează postul TV Tolo, cu referire la autorități.

Fluxul de știri
0