Peste 2 mii de poliţişti au participat la căutările atacatorului din Munchen

© AP Photo / Matthias BalkPolice officer search a residential area near the Olympia shopping centre after a shooting was reported there in Munich.
Police officer search a residential area near the Olympia shopping centre after a shooting was reported there in Munich. - Sputnik Moldova
Abonare
Atacatorul din Munchen, Germania, care a împuşcat mortal 9 persoane şi a rănit alţi 16 oameni, s-ar fi sinucis, fiind găsit mort de poliţie.

CHIŞINĂU, 23 iul — Sputnik.md. Nouă persoane au murit, iar alte 16 sunt rănite, dintre care 3 sunt în stare gravă, în rezultatul unui atac armat la un centru comercial din Munchen, Germania. Poliţia a anunţat că atacatorul ar fi un tânăr cu dublă cetăţenie germano-iraniană, în vârstă de 18 ani.

Motivele acestuia nu sunt cunoscute, deocamdată. El a fost găsit mort, iar potrivit declaraţiilor poliţiei, cel mai probabil atacatorul s-ar fi sinucis.

La operaţiunea specială demarată de forţele de ordine în capitala Bavariei au participat 2300 de poliţişti.

Tânărul a deschis focul la începutul serii în direcția persoanelor care ieșeau dintr-un restaurant McDonald's, apoi a continuat atacul într-un centru comercial din vecinătate, după care a reușit să fugă.

O patrulă de poliție l-a rănit cu o armă de foc, însă tânărul a continuat să fugă. Corpul său fără viață a fost găsit mai târziu de către poliție, care a constatat că el s-a sinucis.

Forțele de ordine au crezut inițial că au de-a face cu trei autori, pentru că o mașină suspectă cu doi bărbați în interior a fost văzută de martori în timp ce se îndepărta cu viteză de locul tragediei. "S-a dovedit că cei doi nu aveau absolut nicio legătură cu faptele", a afirmat reprezentantul poliţiei.

Circulaţia transportului în comun a fost restabilită şi ridicate restricţiile impuse de poliţie.

Fluxul de știri
0