Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti se întoarce

© Sputnik / Ruslan Schalapuda / Accesați arhiva multimediaВыборы президента Молдавии
Выборы президента Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
De luni, 25 iulie, preşedintele Nicolae Timofti revine din concediu, pe care l-a petrecut în oraşul Borsec din România.

CHIŞINĂU, 22 iul – Sputnik. Vineri, 22 iulie, este ultima zi de concediu al preşedintelui Nicolae Timofti. Acesta este ultimul concediu din mandatul său de şef al statului. La 30 octombrie, în Moldova vor avea loc alegeri prezidenţiale, unde cetăţenii îşi vor alege singuri preşedintele ţării.

Timofti - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În zi doliu naţional, Timofti a mers la degustaţie de vin

Timofti a plecat în concediu la 15 iulie. Preşedintele a ales să-şi petreacă vacanţa alături de familie, în România, în oraşul transilvănean Borsec.

În timpul cât a fost în concediu, Timofti nu a încredinţat nimănui atribuţiile de şef al statului. Acesta a precizat, printr-un comunicat al Preşedinţiei, că şi pe perioada vacanţei va continua să îndeplinească atribuțiile mandatului de șef de stat.

Timofti a fost ales de Parlament în funcţia de preşedinte al ţării la 16 martie, 2012. La 23 martie 2016, mandatul acestuia a expirat. Potrivit ultimei declaraţii de avere, pentru anul 2014, Timofti primeşte în fiecare lună un salariu de aproape 18 mii 500 de lei şi o pensie de peste 16 mii 200 de lei. 

 

Fluxul de știri
0