Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avocații lui Ilan Șor au contestat prelungirea arestului

© Sputnik / Ион СавинProtest în susținerea lui Ilan Șor la Judecătoria Buiucani din Chișinău, 21 iulie 2016
Protest în susținerea lui Ilan Șor la Judecătoria Buiucani din Chișinău, 21 iulie 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri avocații primarului de Orhei Ilan Șor au contestat la Curtea de Apel Chișinău decizia Judecătoriei Buiucani din capitală privind prelungirea menținerii în arest preventiv a acestuia. Apelul avocaților urmează să fie examinat săptămâna viitoare.

 CHIȘINĂU, 22 iul — Sputnik. Avocații primarului de Orhei, Ilan Șor, au atacat cu apel vineri decizia judecătoriei Buiucani din capitală, care a decis joi prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv aplicat edilului.

Ilan Șor la Judecătoria Buiucani, 21 iulie 2016 - Sputnik Moldova
Politică
Ilan Șor le-a adresat susținătorilor săi o scrisoare

Șor a fost reținut la 22 iunie în legătură cu un dosar de fraude bancare. El este suspectat de escrocherie și spălare de bani. Din 24 iunie, acesta se află în arest preventiv.

Joi, procurorii au declarat pentru presă că au avansat cu investigarea cazului și s-au arătat siguri că în curând dosarul va fi expediat în judecată.

la rândul lor avocații lui Șor au declarat că procurorii, solicitând prelungirea arestului, au prezentat aceleași probe ca la aplicarea inițială a acestei măsuri preventive. Potrivit lor, menținerea primarului de Orhei în arest ar fi în contradicție flagrantă cu practica CEDO, dar și cu practica națională stabilită de Curtea Supremă de Justiție.

Avocații au mai spus că procurorii au putut să vorbească numai despre unele riscuri potențiale, iar instanța a ignorat certificatul medical, care demonstrează că starea de sănătate a lui Ilan Șor nu-i permite acestuia să se afle în arest.

Fluxul de știri
0