Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce PLDM nu este parte la ”planul de țară” al proeuropenilor

© Viorel Ciboratu/FacebookViorel Ciboratu, președintele PLDM
Viorel Ciboratu, președintele PLDM - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul coaliției de guvernare a lansat un apel de consolidare a forțelor proeuropene. Partidul Liberal Democrat din Moldova nu a dat însă curs acestei propuneri, ci a susținut, alături de socialiști și comuniști, inițierea moțiunii de cenzură contra Guvernului proeuropean condus de Pavel Filip. Iată ce motive au invocat liberal-democrații.

CHIȘINĂU, 21 iul – Sputnik. Președintele PLDM, Viorel Ciubotaru, pe pagina sa de Facebook a invocat mai multe motive, încercând să explice refuzul formațiunii pe care o conduce de curând de a da curs invitației coaliției majoritare.

Gheorghe Duca Valeriu Munteanu Serafim Urecheanu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Urechean: Putem pune cruce pe PLDM

”Invitația guvernării la un dialog politic pare să semene a disperare. Scopul anunțat de a identifica cele mai bune posibilități de colaborare pentru susținerea căii europene este unul vag și cinic. Pe de o parte, folosesc șantajul și intimidările, iar pe de altă parte cheamă la dialog”, a menționat noul lider al PLDM.

De asemenea, într-un comunicat emis de PLDM se spune că ”scopul anunțat al acestei invitații este unul vag, general şi cinic”. 

PLDM mai consideră că ”acțiunile guvernării demonstrează clar că pretinsa „luptă cu corupția" nu este decât un mit, instituțiile statului fiind subordonate unui singur centru de comandă.

Fluxul de știri
0