Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Urechean: Putem pune cruce pe PLDM

© Sputnik / Мирослав РотарьGheorghe Duca Valeriu Munteanu Serafim Urecheanu
Gheorghe Duca Valeriu Munteanu Serafim Urecheanu - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean, este pesimist în ceea ce priveşte viitorul Partidului Liberal Democrat din Moldova şi susţine că această formaţiune riscă să dispară de pe eşichierul politic al Moldovei.

CHIŞINĂU, 26 iun – Sputnik. Preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean, susţinut de PLDM în campania electorală pentru alegerile locale din Chişinău în anul 2015, este pesimist în ceea ce priveşte viitorul Partidului Liberal Democrat din Moldova, după încarcerarea ex-liderului acestuia Vladimir Filat şi numirea lui Viorel Cibotaru la şefia formaţiunii. 

PLDM şi-a ales la 18 iunie un nou preşedinte în cadrul congresului extraordinar al formaţiunii. Majoritatea votanţilor l-au susţinut în această funcţie pe analistul şi ex-ministrul Apărării, Viorel Cibotaru. Fostul lider, Vladimir Filat, a fost nevoit să renunţe la această funcţie după ce a fost arestat de procurori şi anchetat în cadrul unui dosar de corupţie. 

Întrebat în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune ce părere are despre noul lider al PLDM, Serafim Urechean a răspuns: „Putem pune cruce pe PLDM”. 

În opinia lui Urechean, formaţiunea va trece prin clipe foarte dificile, iar pentru a renaşte are nevoie de multă muncă şi în primul rând de restabilirea încrederii cetăţenilor în acest partid. 

În luna martie anul 2011, Alianţa Moldova Noastră (AMN) condusă de Serafim Urechean a fuzionat cu PLDM. Acordul privind fuziunea Partidului politic “Alianţa Moldova Noastră” cu Partidul Liberal Democrat din Moldova a fost semnat de preşedinţii celor două formaţiuni politice Serafim Urechean şi Vladimir Filat.


Fluxul de știri
0