Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sute de elevi riscă să rămână pe drumuri

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaExamen, studentă
Examen, studentă - Sputnik Moldova
Abonare
Elevii unui colegiu privat din orașul Soroca riscă să rămână pe drumuri, după ce ministrul Educației a emis un ordin privind sistarea în această instituție a procesului educațional.

CHIȘINĂU 22 iul – Sputnik. Cei peste două sute de elevi de la Colegiul privat „Prometeu – E.P.T” din orașul Soroca riscă să rămână pe drumuri. Asta deoarece ministrul Educației, Corina Fusu, a emis un ordin privind sistarea procesului educațional la instituția respectivă.

Национальный центр по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova
Accidente
CNA: directorul unui colegiu din Soroca, cercetat penal

Potrivit unui raport de evaluare, pe care se bazează decizia ministrului de resport, administrația colegiului ar fi încălcat prevederile ordinului Ministerului Educației despre aprobarea și implementarea Sistemului de Credite de Studii în învățământul mediu de specialitate. Mai mult, instituția nu ar fi respectat prevederile Instrucțiunii privind completarea catalogului școlar și nu ar fi pus în aplicare dispoziția despre implementarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a instituțiilor de învățământ profesional tehnic postsecundar și nonterțiar.

La colegiul cu pricina, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, activitatea educațională s-ar fi desfășurat în lipsa unu plan managerial pentru anii 2015-2016, iar planul de dezvoltare strategică a instituției a fost elaborat cu abateri de la prevederile normative.

Administrația Colegiului urmează să prezinte la minister un plan de transfer al elevilor în alte instituții de învățământ profesional tehnic până la data de 25 august curent, iar până la 1 septembrie curent trebuie să asigure arhivarea documentelor ce țin de procesul educațional, care vor fi transmise ulterior Colegiului „Mihai Eminescu” din Soroca.

Ministerul Educației atenționează și alte instituții că recepționarea dosarelor candidaților în lipsa planului de admitere aprobat constituie o încălcare a Codului Educației.

Fluxul de știri
0