Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Confirmat: alcoolul cauzează apariția a șapte tipuri de cancer

© Sputnik / Табылды Кадырбеков / Accesați arhiva multimediaNimicirea producției alcoolice contrafăcute
Nimicirea producției alcoolice contrafăcute - Sputnik Moldova
Abonare
În ultimul deceniu în presa științifică au apărut câteva zeci de studii în care autorii confirmă legătura dintre consumul de alcool și dezvoltarea cancerului la un șir de organe.

CHIȘINĂU, 22 iul — Sputnik. Studierea aprofundată a concluziilor apărute în zeci de publicații științifice a demonstrat: consumul de alcool poate provoca într-adevăr apariția cancerului la sân și a altor șase subtipuri de tumori, răpind viața a circa 500 de mii de persoane pe an (6% din decesele de cancer), comunică RIA Novosti cu referire la un articol publicat în revista „Addiction".

Вино - Sputnik Moldova
Un lider al UE ar avea serioase probleme cu alcoolul

În ultimul deceniu în presa științifică au apărut câteva zeci de studii în care autorii confirmau legătura dintre consumul de alcool și dezvoltarea cancerului la un șir de organe.

Jennie Connor de la universitatea din Otago (Noua Zeelandă), făcând o sinteză a circa treizeci de publicații pe tema respectivă, a ajuns la concluzia că alcoolul are legătură cu apariția a cel puțin șapte tipuri de cancer, inclusiv a cancerului la sân, faringe, tractul digestiv, ficat, intestine. Acest lucru se manifestă în special în cazurile în care alcoolul este consumat în cantități mari, depășind 50 g pe zi.

Întru susținerea acestei afirmații Connor spune că întreruperea consumului de alcool reduce destul de repede și considerabil probabilitatea dezvoltării cancerului, mai ales la acele organe care intră în contact direct cu alcoolul: ficat, tractul digestiv, rinofaringe.

Connor subliniază că este greșit să credem că problema dată se referă doar la cei care beau mult. Șansele de dezvoltare a cancerului cresc chiar și la cei care consumă o cantitate moderată de alcool și care nu preferă băuturi mai tari decât vinul sau berea. De aceea specialistul îndeamnă să fie redus consumul de alcool la nivel global.

Fluxul de știri
0