Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Surse: Ilan Şor ar putea fi eliberat de sub arest preventiv

© Sputnik / Ион СавинIlan Șor la Judecătoria Buiucani din Chișinău, 21 iulie 2016
Ilan Șor la Judecătoria Buiucani din Chișinău, 21 iulie 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătoria Buiucani din capitală examinează demersul procurorilor anticorupţie cu privire la prelungirea mandatului de arest preventiv în izolator pentru primarul Orheiului, Ilan Şor.

CHIŞINĂU, 21 iul – Sputnik. Sursele agenţiei Sputnik din anturajul avocaţilor primarului Orheiului Ilan Şor au declarat pentru agenţie că edilul ar putea fi joi eliberat de sub arest preventiv. 

Judecătoria Buiucani din capitală examinează demersul procurorilor anticorupţie cu privire la prelungirea mandatului de arest preventiv în izolator pentru primarul Orheiului, Ilan Şor.

Protest al susținătorilor lui Ilan Shor la Curtea de Apel Chișinău - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Protest de amploare la Judecătoria Buiucani: oamenii cer eliberarea lui Şor

Învinuirea cere prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile. Ilan Şor a fost reţinut la 22 iunie de procurorii anticorupţie într-un dosar de spălare de bani, evaziune fiscală şi escrocherie.

Avocatul primarului, Denis Ulanov, a declarat anterior pentru Sputnik că nu vede temei juridic pentru prelungirea mandatului de arest pe numele clientului său. 

„Am studiat demersul procurorilor şi actele care îl însoţesc. În acestea nu există şi nu au fost prezentate temeiuri juridice pentru menţinerea în continuare sub arest a lui Ilan Şor. Calificăm demersul procurorilor ca unul nefondat”, a declarat avocatul. 

Denis Ulanov a mai precizat pentru Sputnik că, Ilan Şor continuă să colaboreze cu ancheta.

„Ilan Şor se declară nevinovat. Joi la şedinţa de judecată vom cere eliberarea lui Şor”,  a declarat Ulanov. 

Mai mulţi orheienii adunaţi în faţa instanţei solicită eliberarea primarului de sub arest. Aceştia spun că dacă Şor va fi menţinut în continuare în izolator atunci toate proiectele începute de edil în oraş riscă să fie stopate.  

 

Fluxul de știri
0