Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Protest de amploare la Judecătoria Buiucani: oamenii cer eliberarea lui Şor

© Sputnik / Мирослав РотарьProtest al susținătorilor lui Ilan Shor la Curtea de Apel Chișinău
Protest al susținătorilor lui Ilan Shor la Curtea de Apel Chișinău - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Învinuirea cere prelungirea arestului preventiv în izolator cu încă 30 de zile pentru primarul Orheiului, Ilan Şor.

CHIŞINĂU, 21 iul – Sputnik. Sute de oameni s-au adunat în faţa Judecătoriei Buiucani din capitală, unde joi magistraţii examinează demersul procurorilor anticorupţie cu privire la prelungirea mandatului de arest preventiv în izolator pentru primarul Orheiului, Ilan Şor.

Şedinţa va începe la ora 16.30. Învinuirea cere prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile. Ilan Şor a fost reţinut la 22 iunie de procurorii anticorupţie într-un dosar de spălare de bani, evaziune fiscală şi escrocherie.

Полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dosarul Şor: magistraţii decid dacă să prelungească sau nu arestul preventiv

Orheienii adunaţi în faţa instanţei solicită eliberarea primarului de sub arest. Aceştia spun că dacă Şor va fi menţinut în continuare în izolator atunci toate proiectele începute de edil în oraş riscă să fie stopate.  

„Vrem primarul acasă”. „Noi suntem cu Şor”. „Libertate”. „Vrem primarul acasă”. Acestea sunt lozincile pe care le scandează protestatarii adunaţi în faţa judecătoriei.

 Avocatul primarului, Denis Ulanov, a declarat anterior pentru Sputnik că nu vede temei juridic pentru prelungirea mandatului de arest pe numele clientului său. 

„Am studiat demersul procurorilor şi actele care îl însoţesc. În acestea nu există şi nu au fost prezentate temeiuri juridice pentru menţinerea în continuare sub arest a lui Ilan Şor. Calificăm demersul procurorilor ca unul nefondat”, a declarat avocatul. 

Denis Ulanov a mai precizat pentru Sputnik că, Ilan Şor continuă să colaboreze cu ancheta.

„Ilan Şor se declară nevinovat. Joi la şedinţa de judecată vom cere eliberarea lui Şor”,  a declarat Ulanov. 

Primarul Orheiului se află în arest preventiv în izolatorul CNA. Din cauza problemelor cardiace pe care le are, angajaţii CNA au solicitat medicii de la Urgenţă de câteva ori. 


Fluxul de știri
0